sohbet
radyo dinleKulaklığını tak müziğin tadına var!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest rss

Sanal Seks Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sanal Seks Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sanal Seks Yapanlar ve Sanal Seks Yapmak İsteyenlerin Bilmeleri Gereken Kurallar. İnternet’te Sanal Seks Yapmak İsteyen Kadınlar, Erkekler ve Çiftler.

Sanal seks nedir,nasıl yapılır,fayda ve riskleri nelerdir?

Çeşitli ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı her geçen gün daha da popüler olan sanal seks, orgazm olmanın kolay ve risksiz yolu olarak görünüyor… Özellikle genç kız ve erkeklerin daha çok rağbet ettiği kameralı sanal sex ,eş değişimini merak eden çiftler tarafından da tercih ediliyor. Bu yazımda,kadın ve erkeklerin başlıca sanal seks yapma nedenleri açıklayıp, ardından kameralı sanal seks yapan veya yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunacağım.

 

İnsanlar neden sanal seks (Cyber sex) yapar?

2013 yılında Amerika’da yapılan bilimsel bir anketin sonuçlarına göre, ankete katılan 18-55 yaş arası insanların %63’ü hayatlarında en az bir defa chat,kamera,telefon,sms yöntemlerinin birisi ile sanal seksi denemişler.

Telefonda eşi veya sevgilisiyle seks yapanlar, diğer kategorilere göre en üstte çıkmış.Telefonda seksi sırasıyla:Erotik mesajlaşma (İngilizce’de Sexting deniyor),chat (yazışarak sanal sex) ve internet bağlantılı yetişkin oyuncakları ile seks takip etmiş.

esohbetim.com, mobil chat, esohbetim.net sesli sohbet, mobilgeveze.com kameralı chat, okeyazram görüntülü sohbet, seslihepkal.

İlgili yazı: Telefonda sex nasıl yapılır? 

Ankete katılanların ‘’Neden sanal seks yapıyorsunuz?’’ sorusuna verdikleri cevaplar ve psikologların ilave ettikleri nedenler şu şekilde;

  • Eş veya sevgiliyi aldatmadan başka biriyle seks konuşmak ve orgazm olmak.
  • Beğenilmek ve arzu edilmek (ego tatmini)
  • Gerçek hayatta söylenmeyecek veya yaşanmayacak uç fantezileri kolayca yaşayabilmek.
  • Asosyallik,seks bağımlılığı,dürtü kontrol bozukluğu,narsistik kişilik bozukluğu  gibi psikolojik sorunlar(psikologlar bazı anket katılımcıları için bu sonuçlara varmış).
  • Bekaret nedeniyle reel seks yaşayamayan kızların mastürbasyondan zevk almak için sanal seks yapması.
  • Reel seks yapacak seks partneri, eş,sevgili olmayışı.

Bu etkenler haricinde farklı sebeplerden dolayı sanal seksi tercih edenlerde olmuş. Ama,yukarıdaki başlıklar anket katılımcılarının %95’ nin en yaygın sanal sex nedenleri.

Kameralı (Webcam seks) veya kamerasız sanal seks yapanlara tavsiyelerim ise şunlar:

  • Sanal seks yüksek derecede bağımlılık yapar ve uzun dönemde sizi gerçek hayattan uzaklaştırır. Bu nedenle ölçülü ve dengeli olmanızda yarar var.
  • Chat sitelerinde, sohbet odalarında bulunan insanların %78’i kendilerini olduğundan farklı tanıtmaktadır. Bu tür sohbetleri gerçek hayata taşımanız size zarar verebilir.
  • Evli çiftlerin başka çiftlerle sürekli webcam seks yapması, ilişkilerinin yıpranmasına neden olur. Elbette bazen değişiklik için yapılabilir ama tüm cinsel hayatı etkisi altına almamalıdır.

 

  • Karşıda kamera açtığını söyleyen kadın veya çift,sahte (fake) kamera kullanıyor olabilir. Yani daha önce başkası tarafından çekilmiş görüntüyü kendisiymiş gibi size izletip,sizi kandırabilirler. Görüntünüzü de kaydedebilirler. Bu nedenle, kamera açan kişiden belirlediğiniz bir işareti yapmasını isteyin (örneğin zafer işareti yapmasını rica edin). Eğer yapmıyorsa anlayın ki sahte görüntüdür.
  • Görüntüleriniz porno sitelerine ve uygun olmayan yerlere düşebilir. Bu riski en aza indirmek için kamerada yüz açmayın. Kazara yüzünüzün görünme ihmaline karşı göz maskesi kullanın.

 

  • Adresinizin belirlenme riskine karşı,IP ve DNS  ayarlarınızı manuel olarak değiştirin.
  • Son önerim ise; Hayatın içinde olun,kendinizi ekran başına kilitlemeyin. Sanal seks adı üstünde sanaldır…Fiziksel ve psikolojik zararlarının farkında olun…İlla yapacaksanız da, abartmadan,gizliliğinizi koruyarak sanal sex yapın.
SesLiHepKaL 92
Cevap bırakın