sohbet
radyo dinleKulaklığını tak müziğin tadına var!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest rss

İYİ Partili Poyraz Suriye’den Kaçak Yollardan Türkiye’ye Getirilen Silahlar

İYİ Partili Poyraz Suriye’den Kaçak Yollardan Türkiye’ye Getirilen Silahlar

İYİ Partili Poyraz, Suriye’den Kaçak Getirilen Silahlar Şehirlerde Satılıyor

İYİ Partili Poyraz Suriye’den Türkiye’ye Kaçak Getirilen Silahlar Büyü Şehirlerde Satılıyor. Son Dakika Haberleri. İYİ Parti Antalya Milletvekili avukat Uğur Poyraz, Esenyurt’ta yaşanan cinayet sonrası başlayan bireysel silahlanma tartışmalarına değindi. Cinayetin sadece bireysel silahlanma ile açıklanamayacağını belirten Poyraz, “Özellikle Suriye savaşıyla birlikte Türkiye’ye giren ruhsatsız silahlar var, büyükşehirlerde satılıyor” dedi.İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisine 28 Temmuz’da giden grup, bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen’e (21) ateş etti. Şüpheliler olayın ardından kaçarken, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır yaşamını yitirmişti.

SesliHepkal.com Kameralı Chat, Sesli Mobil Görüntülü Sohbet,

Olay sonrası kamuoyunda bireysel silahlanma tartışmaları başladı. Umut Vakfı’nın araştırmasına göre; Türkiye’de tahmini 4 milyon ruhsatlı silah, 36 milyon ruhsatsız silah bulunuyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili avukat Uğur Poyraz, Esenyurt’ta yaşanan cinayetin sadece bireysel silahlanma ile açıklanamayacağını söyledi.2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş sonrası Türkiye’ye yoğun bir şekilde silah girişinin yapıldığını kaydeden Poyraz, şöyle devam etti:– Kontrolsüz bireysel silahlanma… Özellikle Suriye savaşıyla birlikte oradan Türkiye’ye giren çok ciddi anlamda ruhsatsız silahlar var ve bu ruhsatsız silahlar büyükşehirlerde satışa arz ediliyor. Bu gayrı meşru, yasadışı organizasyonların yapmış olduğu bir ticaret.

– Bütün bunları çok yönlü almak gerekiyor. Tek başına kontrolsüz bireysel silahlanma değil, Türkiye’de uzun dönemdir televizyon, internet dizilerinde de bu durum pekiştiriliyor. Bütün bu dizilerin hepsini yan yana koyup ana fikirlerini çıkarın; devlete düşman olma, uyuşturucu satışına karşı ol, onun dışındaki bütün suçlar mubah gibi bir kafa var.

– Belki 15 Temmuz’dan sonra, 17-25 Aralık’tan sonra AKP bu propaganda biçimiyle toplumdaki farkındalığı, vatana millete karşı olan sevgiyi, bununla birlikte belli bir reaksiyon gösterilmesini amaçlamış olabilir ama bu amacı sanıyorum bütün suç tipleri için tanımlamak, yani doğru bir yurttaş olmanın hukuka, demokrasiye, insan haklarına riayet eden bir yurttaş olmayı öğretmek ya da bununla ilgili mesajlar vermek bir devletin önceliği olduğunu düşünüyorum. Nedir bütün suçlar? Adam kaldırabilirsin, hürriyeti tahdit, adam yaralayabilirsin, adam öldürebilirsin, mekan basabilirsin, alacak verecek koşturabilirsin. Bütün bu dizilerin verdiği mesajda bunlar mubah haline geliyor.

– 15 Temmuz’dan önce yaklaşık sayı 17 bin civarında olan hakim savcı sayısı şu an 25 binleri geçmiş durumda. Hakim savcı açığı kapatıldı. Niteliği ayrı bir konu ama nicelik olarak bu sayı kapatıldı. Buna rağmen o’cu, bu’cu, şu’cu, cemaat ve tarikat organizasyonlarıyla yargının içerisinde de büyük bir hantallık oluşmaya başladı. İnsanlar hukuka ve yargıya dertleriyle gittiklerinde, bir süre, iki derdini ifade etme, üç derdini bir siyasi parti ya da iktidara yakın olma üzerinden ifade etme gibi de bir önyargıya sahipler. Bu da yargıya olan güveni, yargının verdiği kararlara olan güveni ayaklar altına alıyor.

SesLiHepKaL 75
Cevap bırakın